This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Puuseppä Paavo Saario

Paavo Saario (Eemilinpoika) syntyi 21.7.1925 Jämsänkoskella Vierelän kylässä. Puoliso Eeva, o.s. Tissari. Heidän avioliitosta on 6 lasta.

Paavo asuu perheineen omakotitalossaan, Alahanka-nimisellä tontilla, joka on erotettu vaarinsa Sakeuksen aikanaan omistamasta Peltomaan tilasta. Tällä tontilla ovat myös Paavon puusepänverstas ja v. 1975 rakennettu huonekalujen myyntihalli.

Vuonna 1941, 16 vuotta täytettyään, Paavo Saario meni YPO:n paperitehtaan puusepänverstaalle, jossa samanaikaisesti oli mallipuuseppänä hänen isä Eemil Saario, joka hänet opetti siellä mallipuusepäksi työnsä ohella. Kun Paavo oli sieltä ollut poissa asevelvollisuuttaan suorittamassa ja oli ollut mallipuuseppänä isänsä työtoverina 9 vuotta, Paavo perusti oman puusepänverstaansa v. 1952 edellä mainitulle tontille. Mukana oli hänen veljensä Erkki. Verstas toimi nimellä Veljekset Saario Puusepänliike vuoteen 1972 saakka, jonka jälkeen Erkki piti verstasta vielä yksin 3 vuotta. Erkki kuoli v. 1976. Sen jälkeen Paavolla on ollut huonekalujen myyntihalli, kuten edellä jo mainittiin.

Puusepänverstaassa valmistettiin huonekaluja ja tehtiin rakennuksille mittatyönä kalusteita, ovia ja ikkunanpuitteita. Verstaassa oli välttävät puusepän koneet.

Paavo Saario osallistuu kiinteästi Vapaakirkko-seurakunnan toimintaan ja hartaustilaisuuksiin. Paavo huomautti lopuksi, että tämä toiminta ei ole harrastus, vaan se on hänen kristillinen elämäntapansa ennen muuta.