This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Näin tutustut tarkemmin Museo24:n kuviin

Museo24:n kuvat kertovat sinulle paikallishistoriasta monella eri tavalla. Ohjeen avulla löydät uusia ulottuvuuksia virtuaalimuseon tarjonnasta.

Siirrä kohdistin kuva-alueelle, jolloin näet tietoja kuvaajasta tai arkistosta, josta kuva on peräisin. Mikäli näitä tietoja ei ole käytettävissä, näet kuvatekstin.

Kuvan suurentaminen

Vie hiiren kohdistinnuoli kuvan päälle, näet kämmenen. Klikkaa kerran hiiren vasemmalla painikkeella. Sen jälkeen näet näytöllä alueen, jonka sisällä oleva punaruskea vaakapalkki osoittaa latautumisen tilan.
Näet kuvaajatiedot, kun siirrät kohdistimen kuvaan.
Hetken kuluttua näytölle avautuu täysikokoinen kuva, jonka alalaidassa on kuvateksti. Kuvateksti sisältää lisätietoa kuvassa näkyvistä henkilöistä tai kohteista.

Kuvan tarkempi suurentaminen ja pienentäminen

Vie kohdistinnuoli kuvan päälle, näet kämmenen. Paina  hiiren vasen painike alas ja pidä alhaalla.

Suurentaminen:
Vedä kohdistinta kuvan alareunaa kohti, jolloin kuva suurentuu. Kun vapautat hiiren vasemman painikkeen, kuvan suurentuminen pysähtyy.
Kuva latautumisesta kertova ikkuna.

Pienentäminen: Työnnä kohdistinta kuvan yläreunaa kohti, jolloin kuva pienentyy. Kun vapautat hiiren vasemman painikkeen, kuvan pienentyminen pysähtyy.

Kuvan vierittäminen

Kun kuvakoko on sopiva, ja olet vapauttanut hiiren vasemman painikkeen, voit siirtää kohdistinnuolta vapaasti kuvassa sekä vaaka- että pystysuunnassa.

Kuvan sulkeminen

Napsauta kuvan oikean yläkulman punaista rastia.

Suurenna/pienennä: Paina vasen painike alas. Vedä tai työnnä kohdistinta. Vapauta painike.  Siirrä kohdistinta kuvassa. Sulje napsauttamalla punaista rastia.