This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Jämsän veneveistämö

Omistaja venemestari Heikki Pulli syntyi 21.2.1906 Sortavalan maalaiskunnassa. Puoliso Tyyne, vihitty v. 1978 Heikin toiseen avioliittoon, edellisestä avioliitosta oli 7 lasta.

Heikki Pulli muutti perheineen ennen talvisotaa Asikkalaan. Siellä hänellä oli veneveistämö 11 vuotta vuokratiloissa, mutta koska näitä toimitiloja ei voitu suurentaa, niin v. 1949 Pulli muutti sieltä Jämsänjoen rantaan Paattilaan. Siihen hän rakennutti veneveistämölle riittävät toimitilat. Niissä verstaan toiminta alkoi vuoden 1950 alussa. Verstaassa oli puusepänkoneita riittävästi. Jatkuvasti oli keskimäärin 4 - 5 puuseppää työssä. Verstaassa tehtiin yli 10 vuotta yksinomaan eri kokoisia soutu- ja moottoriveneitä. Sen jälkeen lähes 10 vuotta tehtiin myös talorakennuksille ovia sekä oven- ja ikkunanpuitteita.

Veneveistämö, toimittuaan Jämsässä lähes 23 vuotta, lopetti toimintansa 31. joulukuuta 1972. Heikki Pulli siirtyi eläkkeelle. Töitä olisi ollut edelleen, mutta verstaan toiminnan jatkajaa ei ilmaantunut omista lapsista eikä vieraista henkilöistä.

Muihin harrastuksiin Pullilla ei riittänyt aikaa kuin kalastukseen, jota hän harrastaa edelleen Päijänteellä Likolahden vesillä. Pulli asuu puolisonsa kanssa Paattilantien varteen rakennuttamassaan omakotitalossa edelleen.

Heikki Pullilta on saatu edellä olevat tiedot.