This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
J+J pitää lipun korkealla

Jokilaakson kaupunkien yhteinen J+J-teatteri on seudun teattereiden lippulaiva. Se perustettiin vuonna 1991 Jämsässä Jämsänjoen Harrastajateatterin ja Teatteriryhmä Konseuksen sulautumana. Vuonna 1995 Jämsänkosken teatterinharrastajat liittyivät mukaan yhteiseen kimppaan. Niin jokilaaksolaisten pitkällinen haave teatterivoimien yhdistymisestä toteutui.

Nykyään teatteriyhdistyksessä on 150 jäsentä, useimmat heistä ovat mukana myös käytännön toiminnassa. He ovat joko näyttelijöinä, kahviossa, lipunmyynnissä tai teknisissä tehtävissä. Teatteriyhdistyksen nykyinen puheenjohtaja on Timo Valtakoski.

Alusta lähtien J+J:n tavoitteena on ollut korkeatasoisen teatterin tekeminen. Tavoite onkin saavutettu. Yleisö on päässyt seuraamaan monia koskettavia, hauskoja ja rajujakin näytelmiä. Taso on pidetty yllä ammattiohjaajien voimin. Jämsän ja Jämsänkosken kaupunkien avustuksella ammattiohjaajan palkkaus on ollut mahdollista. Vuodesta 2001 lähtien teatterin ohjaajana on toiminut Juha Kuosmanen. Himos-teatterin käyttöönotto on mahdollistanut suuremmat produktiot, mm. suositut musiikkiteatteriesitykset.

Täältä löydät lisää tietoa J+J-teatterista