This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Kännykkä
kuvat_018.jpg
Tämä lelu on kännykkä. Sain lelun kummitädiltäni kun olin 5 vuotta. kummitätini osti sen minulle kaupasta nimeltä spar. Se oli minusta hauskalelu koska kun painoi sen nappia siitä kuului ääni. Leikin sillä  melkein joka päivä.

Juuso Jormakka
Tikru
kuvat_016.jpg
Tämä lelu on tikru. Sain 5vuotiaana sen reippaus palkinnoksi verikokeista  leikin sillä usein niin että painin tai ratsastin sillä.

Severi
DV- nukke
Dv oli leikki-iän lempileluni. Sain sen kun olin 4, 5 vuotias. Isän työstä tuntema amerikkalainen mies antoi sen minulle Sveitsissä yhteisessä kokouksessa. Kun isä tuli kotiin olin jo nukkumassa. Aamulla kun heräsin, isäni antoi sen minulle. En oikein ymmärtänyt siitä mitään, koska se puhui englantia. Kun kasvoin hieman isommaksi, isä opetti sen avulla minulle englantia. Nukke toimii paristoilla, kun sitä painaa kädestä, jalasta, korvasta tai kellosta. Äänenvoimakkuutta pystyy muuttamaan korvasta.  Siinä on  myös muistipeli. Puhuminen jatkuu niin kauan kun sitä painaa kädestä ja jalasta yhtä aikaa. nukke perustuu TV sarjaan Arthur.

Sanna Lindström
Siili käsinukke
kuvat_006.jpg
Kun olin n. 3-4 sain hoitotädiltäni lahjaksi siili käsinuken. Se oli siitä lähtien aina mukanani. Hoitotätini muutti Ouluun ja kerran menimme tapaamaan häntä. Olimme hotellissa yötä ja huomaamattani se putosi varasängyn väliin. Me lähdimme jo kotiinkin ja silloin vasta huomattiin, että se on kadonnut. Soitimme hotelliin, mutta sieltä vastattiin ettei mitään löytynyt. Minä olin todella surullinen, joten minä sain tälläisen samanlaisen siilin, paitsi että tämä on käsinukke.

Claudia Kalin
Rupu
kuvat_004.jpg
Omin Rupun isosiskoltani n. 3 vuotiaana. Se oli unikaverini 6- vuotiaaksi asti.Rupesin itkemään jos rupua ei löytynyt. Yleensä aamulla se löytyi lattialta

Mikael Järvinen
Pesukarhu
kuvat_002.jpg
Pesukarhu on minun leikki-iän lelu. En muista keneltä olen saanut , mutta se on minun äidin kaverilta. En muista miten olen leikkinyt sillä, Pesukarhu on tuotu Venäjältä. Yleensä Pesukarhu istuu joko muitten lelujen kanssa tai sänkyni reunalla. Rakastan minun Pesukarhuani. Sain sen 4-5 vuotiaana.

Alexandra Kymäläinen
Pieni punainen paloauto
lelut_002.jpg
Sain sen kun olin kaksivuotta.Sen osti minulle äiti löytöteksistä.Siitä lähtee ääniä ja vingutin sitä ja leikin sillä paljon .Se oli minulletodella tärkeä.

Tuomas
Pehmolelu
lelut_001.jpg
Sillä ei ole nimeä. En muista mistä sain sen. Eikä haitannut minua vaikka se katosi. Minä varmaan heittelin sitä kun suutin.

Samu
Noora- nukke
kuvat_017.jpg
Sain Nooran äidiltä jouluna 1995, kun olin 1,5 vuotias. Äiti osti sen Tallinnasta. Leikin sillä 9 vuotiaaksi asti ja ompelin sille itse vaatteita esim. kesämekkoja, partioasun, yöpuvun, juhlamekon, sadeasun ja monia muita. Nooralla oli myös rattaat, joilla työnsin sitä ulkona. tein sille myös sängyn. Noora oli yksi lempileluistani.

Anni