This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Puuseppä Onni Salonen

Onni Salonen (Eevertinpoika), syntynyt 22.12.1916 Jämsässä, koti oli Jämsänjokisuulla. Puoliso Irja Ilmarintytär o.s. Tuominen, syntynyt Jämsässä, noin kaksi vuotta nuorempi miestään. Molemmat elävät. Avioliitosta 3 lasta.

Onni, 17 vuotta täytettyään, oli J. A. Lindenin puusepänverstaassa opissa n. 3 vuotta vuosina 1933 - 36, ja sen jälkeen ruotuväessä ja sodassa sekä puuseppänä muutaman kuukauden ajan eräässä verstaassa Jyväskylässä ja Jämsässä Niilo Patisella ja Emil Aallon verstaalla ent. nahkatehtaan konehuoneessa ja jälleen J. A. Lindenillä mutaman vuoden ajan vuoteen 1946 asti.

Tuolloin Onni muutti Jämsästä Harjavaltaan ja parin vuoden kuluttua Helsinkiin, jossa hän on asunut n. 28 vuotta, ja saman ajan hänellä on ollut siellä koneilla varustettu puusepänverstas, jossa on ollut melkein aina apuna kolme puuseppää. Näin kertoi Onni Salonen ja lopuksi vielä huomautti, ettei muihin harrastuksiin ole jäänyt aikaa kuin melkein joka viikon lopulla kesäisin mökillä käyntiin Jämsässä Tiirinselän rannalla Hokanniemessä.

Minä olin samanaikaisesti Onni Salosen kanssa J. A. Lindenillä työssä.