This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Hassin maamiesseura

Jämsän Eteläinen maamiesseura perustettiin 10.3.1941 Hassin talossa. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Pauli Hassi. Päivä maamiesseuran perustamisen jälkeen perustettiin Koskelan talossa maamiesseuran alaosastona toimiva naisosasto, jonka ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Toini Pohjonen.

Sotavuosina seuratoimintaa hoitivat naiset. Toiminnasta mainittakoon mm. pakettien lähettäminen tuntemattomalle sotilaalle. Kun sota päättyi ja miehet kotiutuivat oli maamiesseuratoiminta vielä jokseenkin hiljaista. Vasta vuonna 1946 saatiin toiminta jälleen kunnolla vireille. Juhlia ja iltamia oli aiemmin pidetty Hassin työväentalossa, mutta vuonna 1946 saatiin Hakulin puimavaja kesäkäyttöön.

Maamiesseuralaisia 70-luvulla HannulassaVuonna 1950 Urpo Hassin ollessa maamiesseuran puheenjohtajana päätti seuran johtokunta ostaa Jämsän osuusliikkeeltä Mäntylä-nimisen kiinteistön tontteineen. Kiinteistöä laajennettiin rakentamalla siihen lisärakennus juhlasaliksi ja näyttämöksi. Maamiesseura järjesti naisosaston kanssa erittäin paljon ohjelmallisia iltamia, juhlia ja tansseja. Esimerkiksi vuonna 1952 tällaisia tapahtumia oli 23.

1990 myös Jämsän Eteläinen maamiesseura ja naisosasto päätettiin yhdistää. Uudeksi nimeksi päätettiin samalla muuttaa Hassin maamiesseura. Maamiesseura toimii nykyäänkin aktiiviseksi. Seura järjestää tupailtoja kuukausittain jäsentensä kodeissa ja Mäntylää käytetään ahkerasti niin maamiesseuran kuin kylän muidenkin seurojen illanvietoissa ja tapahtumissa.